Fizioterapija Ljubljana in fizioterapija na domu za vse, ki potrebujete čimprejšnje okrevanje z najboljšimi rezultati.

Pri nas fizioterapijo opravljajo izključno diplomirani fizioterapevti z dodatnimi znanji, saj je izrednega pomena, da ponudimo kakovostne storitve, ki so varne in učinkovite.

Delovne terapije izvajamo po celotni Sloveniji

Fizioterapija na domu ali v našem centru je namenjena osebam z bolečinami v križu, vratu, ramenih itd. (zaradi revmatoidnih obolenj in/ali degenerativnih sprememb), bolečinami v mišicah (zaradi preobremenitve, poškodbe ali vnetja), težavami z ravnotežjem in gibanjem, nevrološkimi obolenji (po možganski kapi, multipla skleroza, Parkinsonova bolezen), po zlomih, zvinih ali drugih poškodbah (za čim hitrejše okrevanje) ter za rehabilitacijo po dolgotrajni bolezni ali hospitalizaciji.

Fizioterapija na domu ali našem centru

Rehabilitacija

Z individualno fizioterapevtsko obravnavo je namenjena v prvi fazi ocenjevanju gibljivosti sklepov in mišične moči prizadetega dela. Sledi individualna obravnava, ki vključuje pasivne razgibavanje, aktivne in/ali asistirane vaje, vaje za ravnotežje in koordinacijo, šolo hoje idr. Vse to z namenom vzpostavljanja, krepitve oziroma vzdrževanja zdravja in funkcionalnosti gibalnega sistema.

Elektroterapija

Uporabljamo jo za zmanjšanje bolečine (TENS, IF, DD), ter elektrostimulacijo za krepitev oslabelih mišic, pospeševanja celjenja ran, korekcijo gibov oz. njihovo uporabo v funkciji itd.

Laserska terapija

Deluje s pomočjo elektromagnetnega valovanja in proizvaja zelo intenziven žarek svetlobe, ki vpliva na prekrvavitev tkiv ter deluje protivnetno. Uporabljamo jo za zmanjšanje oteklin, vnetja in kroničnih bolečin.

Magnetoterapija

Predstavlja obliko zdravljenja z magnetnim poljem in deluje na principu elektromagnetnega valovanja. Sprožijo se obnovitveni mehanizmi, ki vplivajo na boljšo presnovo in obnovo celic ter pospešujejo celjenje ran ter poškodb.

Ultrazvočna terapija

Je terapija mehkih tkiv, deluje kot mikromasaža. Izboljšuje prekrvavitev ter regeneracijsko sposobnost tkiv. Uporaben je pri revmatoidnih obolenjih, kalcinacijah sklepov, obravnavi brazgotin idr.

Terapevtska masaža

Se izvaja pri poškodbi mehkih tkiv, poveča cirkulacijo, poveča mobilnost in pomaga zmanjšati bolečino in mišično napetost. Z masažo dosežemo sprostitev in vzpostavimo ravnovesje telesa in duha.

Kineziotaping

Je terapevtska metoda brez zdravil, ki je učinkovita pri zdravljenju številnih težav, saj zmanjšuje bolečine in skrajša čas rehabilitacije.

Fizioterapija Ljubljana, Kranj, Celje, Novo mesto, Nova Gorica, Izola, Ankaran, Portorož, Koper, Radovljica, Bled, …

Nemalokrat se ljudje srečamo z nevrološkimi obolenji. Najbolj pogosto so to  možganske kapi, bolezen multiple skleroze ter Parkinsonova bolezen. In tovrstna obolenja potrebujejo dolgotrajno/doživljenjsko obravnavo za doseganje čim večje samostojnosti. Največji problem, ki ga zasledimo  pri takih bolnikih je, da večina ne doseže funkcionalne samostojnosti ob odpustu iz bolnišnice oziroma zdravilišču in ostane odvisna od pomoči svojcev. Ti pa ne vedo kako naprej nadaljevati z rehabilitacijo. Posebno v teh primer se vključitev fizioterapevta izkaže za zelo uspešno.

Nudimo možnost vključitve fizioterapevta v domače okolje z namenom individualne obravnave, rehabilitacije in protibolečinske obravnave.

Fizioterapija na domu kot najboljša rešitev

Fizioterapija se pri nas izvaja v prostorih centra kot na domu, saj želimo ponuditi možnost fizioterapevtske obravnave tudi tistim, ki zaradi bolezni ali poškodbe ne morejo priti k nam, potrebujejo pa strokovne ter cenovno dostopne storitve za čim večjo kakovost življenja.

Fizioterapija na domu zagotavlja samostojnost ter omogoča starejšim čim bolj kvalitetno in prijetno bivanje v domačem okolju ter poteka drugače kot ambulantna oziroma bolnišnična terapija. Glavni cilj fizioterapevtske obravnave je usmerjen v zagotavljanje funkcionalne samostojnosti uporabnika.

Z obiski fizioterapevta na domu bolnike razbremenimo in uspešno upočasnimo napredovanje bolezni. Mnogim pomagamo pri lajšanju bolečin z uporabo fizikalnih postopkov in vajami za izboljšanje gibljivosti in mišične moči.

Bolniki rehabilitirani v domačem okolju hitreje reintegrirajo v skupnost skozi naravno zdravljenje doma, kar pa ugodno vpliva na večjo stopnjo delovanja in zadovoljstva, izboljšanjem telesnega zdravja in s tem na kakovost življenja. Zanimiv podatek je tudi ta, da rehabilitacija na domu znatno skrajša dolžino bivanja v bolnišnici.

Fizioterapija na domu za starejše

Še posebej se fizioterapija na domu za starejše zdi zelo praktična izbira, in sicer tudi za blažje težave, s katerimi bi starostnik sicer lahko fizioterapevta obiskal v ambulanti. Obisk fizioterapevta na domu je namreč zagotovo veliko lažji tako zanj kot tudi za njegove skrbnike oz. starostnike, saj ni potrebnega po usklajevanju glede prevoza, terminov obiska …, končni cilji pa večinoma boljši.

Fizioterapija na domu se izvaja na naslednjih lokacijah:

 • Ljubljana

 • Celje

 • Žalec

 • Štore

 • Maribor

 • Novo mesto

 • Trebnje

 • Grosuplje

 • Mirna Peč

 • Ankaran

 • Lucija

 • Bled

 • Kranj

 • Šenčur

 • Radovljica

 • Nova Gorica

 • Ajdovščina

 • Koper

 • Izola

 • Piran

 • Portorož

Pogosto zastavljena vprašanja naših strank

1Ali fizioterapija na domu prinese enake rezultate kot v vašem centru?

Kar se tiče okrevanja, so rezultati še boljši, saj se vsak pacient praviloma bolje počuti v domačem okolju kot v bolnišničnem okolju. Kakovost storitev pa je enaka, tako da ste tako pacienti kot tudi sorodniki oz. skrbniki pacienta brez skrbi glede kakovosti same storitve.

2Za koga je fizioterapija na domu za starejše primerna?

Fizioterapija na domu za starejše je primerna za vse, ki to storitev potrebujejo. Primerna je za paciente po nevroloških obolenjih, parkinsonovi bolezni, kakršni koli poškodbi tkiv, revmatoidnih obolenjih, za paciente s slabšo gibljivostjo sklepov ali za lajšanje, odpravo oz. omejevanje najrazličnejših bolečin. Ni torej pomembno, ali storitev potrebujete za mlajšo ali starejšo osebo.

3Ali se pri vas fizioterapija v Ljubljani razlikuje od storitve v drugem kraju?

V čisto vsakem kraju po Sloveniji, pa naj si bo to Ljubljana, Celje, Novo mesto, Nova Gorica, Obalne občine, Kranj, Bled, Celje in drugod, vam za fizioterapijo zagotavljamo usposobljen kader, in sicer izključno diplomirane fizioterapevte z dodatnimi znanji in veliko izkušnjami. Na kakovost storitve kraj ne vpliva.

Prvi obisk diplomirane medicinske sestre je brezplačen!

Lokacije izvajanja naših storitev

Centralna enota v Ljubljani

CCO – Center Celostne Oskrbe | Ljubljana

Dunajska cesta 63
1000 Ljubljana

CCO – Center Celostne Oskrbe | Gorenjska (Bled, Radovljica, Kranj, Šenčur, …)

Kranjska cesta 4
4240 Radovljica

CCO – Center Celostne Oskrbe | Celje (Žalec, Štore, …)

Ljubljanska cesta 18D
3000 Celje

CCO – Center Celostne Oskrbe | Maribor

Gregorčičeva ulica 19
2000 Maribor

CCO – Center Celostne Oskrbe | Novo mesto (Grosuplje, Trebnje, Mirna peč, …)

Novi trg 7
8000 Novo mesto

CCO – Center Celostne Oskrbe | Obala (Koper, Izola, Piran, Lucija, Ankaran, Portorož, …)

Drevored 1. maja 4B
6310 Izola

CCO – Center Celostne Oskrbe | Goriška (Nova Gorica, Ajdovščina, Renče, Šempeter, …)

Delpinova ulica 7A
5000 Nova Gorica