Nudimo vam storitev fizioterapija Ljubljana in fizioterapija na domu za vse, ki potrebujete čimprejšnje okrevanje z najboljšimi rezultati.

Pri nas storitve fizioterapije opravljajo izključno diplomirani fizioterapevti z dodatnimi znanji, saj je izrednega pomena, da ponudimo kakovostne storitve, ki so varne in učinkovite.

Fizioterapija na domu je namenjena osebam z bolečinami v križu, vratu, ramenih itd. (zaradi revmatoidnih obolenj in/ali degenerativnih sprememb), bolečinami v mišicah (zaradi preobremenitve, poškodbe ali vnetja), težavami z ravnotežjem in gibanjem, nevrološkimi obolenji (po možganski kapi, multipla skleroza, Parkinsonova bolezen), po zlomih, zvinih ali drugih poškodbah (za čim hitrejše okrevanje) ter za rehabilitacijo po dolgotrajni bolezni ali hospitalizaciji.

Fizioterapija na domu

Rehabilitacija

Z individualno fizioterapevtsko obravnavo je namenjena v prvi fazi ocenjevanju gibljivosti sklepov in mišične moči prizadetega dela. Sledi individualna obravnava, ki vključuje pasivne razgibavanje, aktivne in/ali asistirane vaje, vaje za ravnotežje in koordinacijo, šolo hoje idr. Vse to z namenom vzpostavljanja, krepitve oziroma vzdrževanja zdravja in funkcionalnosti gibalnega sistema.

Elektroterapija

Uporabljamo jo za zmanjšanje bolečine (TENS, IF, DD), ter elektrostimulacijo za krepitev oslabelih mišic, pospeševanja celjenja ran, korekcijo gibov oz. njihovo uporabo v funkciji itd.

Laserska terapija

deluje s pomočjo elektromagnetnega valovanja in proizvaja zelo intenziven žarek svetlobe, ki vpliva na prekrvavitev tkiv ter deluje protivnetno. Uporabljamo jo za zmanjšanje oteklin, vnetja in kroničnih bolečin.

Magnetoterapija

predstavlja obliko zdravljenja z magnetnim poljem in deluje na principu elektromagnetnega valovanja. Sprožijo se obnovitveni mehanizmi, ki vplivajo na boljšo presnovo in obnovo celic ter pospešujejo celjenje ran ter poškodb.

Ultrazvočna terapija

je terapija mehkih tkiv, deluje kot mikromasaža. Izboljšuje prekrvavitev ter regeneracijsko sposobnost tkiv. Uporaben je pri revmatoidnih obolenjih, kalcinacijah sklepov, obravnavi brazgotin idr.

Terapevtska masaža

se izvaja pri poškodbi mehkih tkiv, poveča cirkulacijo, poveča mobilnost in pomaga zmanjšati bolečino in mišično napetost. Z masažo dosežemo sprostitev in vzpostavimo ravnovesje telesa in duha.

Kineziotaping

je terapevtska metoda brez zdravil, ki je učinkovita pri zdravljenju številnih težav, saj zmanjšuje bolečine in skrajša čas rehabilitacije.

Fizioterapija Ljubljana

Storitve izvajamo v prostorih centra kot na domu, saj želimo ponuditi možnost fizioterapevtske obravnave tudi tistim, ki zaradi bolezni ali poškodbe ne morejo priti k nam, potrebujejo pa strokovne ter cenovno dostopne storitve za čim večjo kakovost življenja.

Fizioterapija na domu zagotavlja samostojnost ter omogoča starejšim čim bolj kvalitetno in prijetno bivanje v domačem okolju ter poteka drugače kot ambulantna oziroma bolnišnična terapija. Glavni cilj fizioterapevtske obravnave je usmerjen v zagotavljanje funkcionalne samostojnosti uporabnika.

Z obiski fizioterapevta na domu bolnike razbremenimo in uspešno upočasnimo napredovanje bolezni. Mnogim pomagamo pri lajšanju bolečin z uporabo fizikalnih postopkov in vajami za izboljšanje gibljivosti in mišične moči.

Nemalokrat pa se ljudje srečamo z nevrološkimi obolenji. Najbolj pogosto so to  možganske kapi, bolezen multiple skleroze ter Parkinsonova bolezen. In tovrstna obolenja potrebujejo dolgotrajno/doživljenjsko obravnavo za doseganje čim večje samostojnosti. Največji problem, ki ga zasledimo  pri takih bolnikih je, da večina ne doseže funkcionalne samostojnosti ob odpustu iz bolnišnice oziroma zdravilišču in ostane odvisna od pomoči svojcev. Ti pa ne vedo kako naprej nadaljevati z rehabilitacijo. Posebno v teh primer se vključitev fizioterapevta izkaže za  zelo uspešno.

Bolniki rehabilitirani v domačem okolju hitreje reintegrirajo v skupnost skozi naravno zdravljenje doma, kar pa ugodno vpliva na večjo stopnjo delovanja in zadovoljstva, izboljšanjem telesnega zdravja in s tem na kakovost življenja. Zanimiv podatek je tudi ta, da rehabilitacija na domu znatno skrajša dolžino bivanja v bolnišnici.

Zato vam nudimo možnost vključitve fizioterapevta v domače okolje z namenom individualne obravnave, rehabilitacije in protibolečinske obravnave.

Prvi obisk diplomirane medicinske sestre je brezplačen!